ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

També hi ha el servei d’activitats extraescolars on cada tarda hi haurà una activitat extraescolar programada i estipulada per la llar (per infants de 4 mesos a 6 anys).

• ANGLES: Professor/a especialitzat.

La capacitat que tenen els infants per adquirir un segon idioma, diferent al de la llengua materna, es va desenvolupant amb l’edat.

A partir dels primers mesos de vida els infants ja poden distingir quan se’ls parla en diferents idiomes i comprendre el significat de paraules i frases, per aquest motiu quan abans estigui el nen/a exposat a altres idiomes pot aprendre més d’una llengua a la vegada, de manera nativa, sense esforç i aconseguint una bona pronunciació.

Els pares no tenen perquè dominar la llengua per poder ensenyar als seus fills, l’important és buscar les eines adequades per afavorir l’aprenentatge i tenir ganes i motivació per a que els petits estiguin exposats a l’idioma tots els dies per tenir una bona adquisició del llenguatge.

Els infants són com esponges, per la seva enorme capacitat d'absorbir coneixements nous.

• MÚSICA: Professorat especialitzat.

La música es introduïda en l’educació dels nens/es en edats preescolars degut a la importància que representa en el seu desenvolupament intel·lectual auditiu, sensorial de la paraula i motriu.

L’infant que viu en contacte amb la música aprèn a conviure millor amb altres infants, establint una comunicació més harmoniosa.

Així doncs, la música és un element fonamental en la primera etapa del sistema educatiu.

• DANSA: Iniciació a la dansa clàssica.

Quan els nens/es practiquen la dansa clàssica aprenen a cultivar la creativitat, la capacitat intel·lectual i social i les afavoreix en l’autoestima.

A més a més, la dansa els ajuda a millorar la postura, la circulació, entre d’altres.

La dansa aporta uns beneficis que duren per tota la vida!

• TEATRE: Iniciació a la descoberta de la personalitat.

A l’activitat de teatre a través de jocs i activitats de grup o individuals, ajudem als infants a desenvolupar l’expressió verbal i corporal, i a estimular la seva capacitat de memòria i a la seva agilitat mental.

• JUGUEM AMB EL MOVIMENT: Potenciarem la psicomotricitat.

En la psicomotricitat hi ha uns components maduratius, relacionats amb l’escalfament maduratiu cerebral i uns components relacionals, que tenen a veure amb el fet que a través del seu moviment i les accions el nen entra en contacte amb les persones i objectes amb qui anirà relacionant-se de manera constructiva.

Durant la pràctica psicomotriu es treballen tres àrees de desenvolupament del nen: l’ESQUEMA CORPORAL, l’ORGANITZACIÓ ESPACIAL i l’ORGANITZACIÓ TEMPORAL.

- ESQUEMA CORPORAL: Percepció i control de les parts del cos, control de moviments, equilibri postural, diferenciar dreta i esquerra, la respiració, etc.

- ORGANITZACIÓ ESPACIAL: Saber orientar-se respecte als objectes i ser capaç de fer-se una representació mental de l’espai on desenvoluparà el moviment.

- ORGANITZACIÓ TEMPORAL: Concepte de temps i dominar les nocions com abans-després, ahir- avui, etc. Aquesta capacitat el nen no l’assolirà fins als set anys aproximadament, però es pot iniciar amb algunes activitats i jocs, encara que no es treballi de forma sistemàtica el concepte.

Es realitzaran diferents tipus d’activitats, adaptades a cada edat. A continuació, se’n descriuen algunes:

- Activitats introductòries que condueixin al nen a una seqüència de moviments intencionats.

- Activitats de lliure exploració.

- Activitats de diferents tipus: lliure exploració, danses, cançons amb gestos, circuits motrius, jocs, etc.

La finalitat de totes les activitats que es realitzaran durant les sessions de psicomotricitat són les següents:

- Coneixement, comprensió i domini d'un mateix.

- Coneixement i comprensió de l’altre.

- Coneixement i comprensió de l’entorn que ens envolta.

- Comprensió de les relacions amb un mateix, amb l’entorn i amb els altres.
C/Comtessa Elvira, nº1. 25008. Lleida. Telèfon: 973 23 65 45
E-mail info@llardinfantstictac.com WEB: www.llardinfantstictac.com
LA LLAR D'INFANTS DE LA GRAN TAC I LA PETITA TIC 2014, SL
face face cat cas cas